Понеделник с Марто #15

Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

____

 

Нова версия на Korg Wavestate

 

С добавена aftertouch функционалност и напълно обновен алуминиев панел новата версия на Korg Wavestate синтезатора идва с 61-клавишна клавиатура, както и с много обновени звукови пресети, които се възползват от новите функционалности. Въпреки че поради пандемията NAMM 2021 беше отменен, Korg бележат силно начало на годината, като част от обявените им нови машини включват miniKorg 700FS, Modwave, ARP 2600 M и Drumlogue. За момента все още няма информация за release дати и цени на въпросните продукти, но се очаква те да бъдат обявени в близкото бъдеще.


 

Digitalism 2000 връща познатото звучене от началото на века.

 

Audiokit Pro обявиха своето ново лимитирано приложение Digitalism 2000, което събира в себе си всички познати звуци от периода 2000-2009 г. . Съдържащо над хиляда семпли и компресирано в размер от едва 200 МВ, Digitalism 2000 може да бъде смятан за логичното продължение на един друг инструмент на същата компания, а именно на  Digital D1, който съдържа в себе си познати звуци от 80те и 90те. Приложението може да работи самостоятелно, както и под формата на AU плъгин и може да бъде свалено от Apple App Store с начална цена от едва 3 долара. Повече информация в линкчето ТУК.

 

Новите попълнения към Q серията MIDI контролери на Alesis.

 

Наскоро Alesis обявиха два нови или по-скоро обновени модела на MIDI контролерите си от своята Q серия – Q49 MKII и Q88 MKII, както и чисто новия компактен Qmini. Тези клавиатури продължават минималистичната тенденция, като за разлика от повечето контролери на пазара, нямат голям брой бутони, knob-ове и слайдери.
Новото Qmini разполага с едва 32 мини клавиша, като също така има и octave, transpose, pitchbend, modulation и sustain контроли.


И трите нови MIDI клавиатури са plug-and-play чрез USB, като Q88 MKII модела също разполага и с 5-pin MIDI порт и може да бъде използван самостоятелно. Qmini Q49 MKII и Q88 MKII могат да бъдат закупени на цени от съответно £40, £75 и £180, като повече информация може да намерите на линкчето ТУК.

___________

За тази седмица Bandcamp албума, който съм избрал, е Still Eaten Alive на Jonathan Cloud.

https://firstlifelives.com/album/still-eaten-alive

 

Вашият коментар