Понеделник с Марто #14

Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

____

Плъгинът Naturaliser внася вариация във вашата музика

 

За всички от нас е ясно, че прекалената повторяемост в дадено музикално парче може напълно да убие настроението ни и да ни накара бързо да посегнем към skip/next бутона. Rast Sound имат решение за този проблем и то идва под формата на новият им плъгин Naturaliser, който добавя вариации в траковете ви вместо вас. Накратко този плъгин работи като добавя един от трите вида включени ефекти (spectral, transient shaping и coloring) на предварително зададени от потребителя времеви интервали. Новият плъгин е достъпен както за Windows, така и за MacOS, на цена от 39 долара, но в момента може да бъде закупен на намаление до 21ви януари.
Линкче за закупуване и повече инфо оставям ТУК.

 

Hammond SK Pro – орган и синтезатор в едно

 

Новият орган на Hammond на пръв поглед по никакъв начин не изненадва, все пак именно органът е инструментът, с който компанията е известен. За първи път обаче в него е включен и monosynth, който предлага шест различни осцилаторни конфигурации, заедно с филтър контроли. Piano/Ensemble секцията пък включва нови семплирани гранд пиано и електрическо пиано звуци. SK Pro ще бъде достъпен във варианти с 61 и 73 клавиша, като доставките се очаква да започнат към края на март месец.

__________

Ок, досега в този блог предимно даваме съвети как да изхарчим пари, нека сега погледнем към един леко необичаен начин за изкарване на такива с музика.

Особено тези от вас, които слушат или правят хаус и техно музика са наясно с термина „ghost producing“, което най-общо казано включва продуциране на песни и продаването им, заедно със всички права за тях. Реално тази концепция не звучи особено примамлива, тъй като не получаваме признание за нашата музика, но пък за сметка на това е начин за бърз допълнителен приход, особено в момент като този, когато участията на живо са невъзможни.


Ако някой се интересува от подобно начинание, или пък му се намират „останали“ тракове, които не възнамерява да издава, оставям два линка към платформи, където подобна музика може да бъде продадена.


https://edmwarriors.com

https://piratebeats.com

 

__________

 

А пък що се отнася до тазседмичното EP от Bandcamp, то е

“the SUNFLOWER” на Farazi и Sinan Öktem.

https://bsr-farazi.bandcamp.com/album/the-sunflower

 

Вашият коментар