Meet: FNKZ

FNGY

Кой си ти и за какво се бориш?

Aight. Boom. Аз съм Юлиян Методиев, може би съм по-познат като FNKZ. Занимавам се с бийтмейкинг и диджейинг. Моята мисия е да развивам себе си и Grime сцената, заедно с моето крю – Grime BG

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Музиката винаги е била част от мен и беше някак естествено да започна да се занимавам с нея по-сериозно. Вкъщи винаги се е слушала рок музика, стари български шлагери и италиански и руски класики. Всичко обаче започна,когато сестра ми ми подари албума на The Roots – Do You Want More ???!!?!. Не след дълго започнах да се занимавам с bboying и през годините преминавах от хип-хоп към фънк, брейкс и брейкбийт, и обратно. Около 2011 , в продължение на една година , организирах хип-хоп партита в Монтана. Може да се каже, че си бях хип-хоп head до началото на 2012, когато се сблъсках с грайм музиката. Тогава разбрах, че това съм аз. Това е музиката, която олицетворява мен, моите виждания и разбирания. Тогава започнах да миксирам и грайм музика, докато в един момент тя не измести всичко останало и моите сетове се превърнаха в изцяло грайм сетове. Няколко години след това се появи Sound Ninja Music Academy, които бяха единственото училище за електронна музика по това време. Веднага се записах на курс по Music production. В този курс лекторите Христо Рачев и Явор Топчиев ми дадоха така нужната фундаментална основа. Научиха ме на елементарна музикална теория и как да боравя с Ableton. Дадоха ми безценни съвети и ми показаха полезни похвати как да изразявам себе си чрез музика.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

През годините е имало различни артисти и различни стилове, които са ми повлияли по един или друг начин.

В грайм музиката най-голям отпечатък върху мен са оставили артисти като Sir Spyro, Rude Kid, Teddy Music a.k.a Silencer, The Heavytrackerz, Wiley, Boy Better Know, P Money.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

На този етап от живота ми имам едно амплоа, което е delivery guy на най-автентичните и вкусни такоси в София, а именно ТАКОТЕКА. През останалото време съм изцяло музикалното ми амплоа.

Кажи две думи за парчетата, които ни представяш?

Днес първо ще ви представя един трак, който записахме с Jahmmi преди 2 години. Тракът се казва „Different Settings“ и е част от дебютния албум на Jahmmi – „Raw Session“. В продукцията пръст има и Волен Милчев, а микс и мастеринга  е дело на Sound Ninja, в лицето на Христо Рачев.

Другото парче, което ще ви представя е един remix, който направих преди почти една година, на парчето „Way Back“, на Capo Lee и Jme. Оригиналната продукция е дело на The Heavytrackerz.

Какво ти предстои?

Въпреки условията, в които живеем днес и обстановката, която става все по-тежка, в бъдеще се задават много интересни неща и се надявам всичките да се случат.

Предстои ми издаване на EP изцяло с  грайм инструментали.

Работим съвместно с Mr. Chreesa по албума на Chibook.

В постоянен контакт съм и с няколко артиста от UK сцената, с които имаме общи проекти в процес, но за сега ще оставя имената им в тайна.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Sound Ninja за мен беше началото. Те са хората, които ми показаха как да разбирам и разглеждам музиката по един различен начин, за което ще съм вечно благодарен! Основа, без която е невъзможно да градиш нагоре.

BIG UP THE SOUND NINJA FAMILY!

Финални думи?

Бих се радвал да виждам и чувам повече българска грайм продукция за в бъдеще. Бъдете здрави!

______

Чуйте парчетата на FNKZ и не забравяхте да го последвате в YouTubeInstagram и Facebook, за да не изпускате новите му неща!

Вашият коментар