Meet: Rosen

Росен Стоянов a.k.a Kalskiid a.k.a Rosen е завършил курса ни по Музикално продуциране и твори в стиловете Tech House, Progressive/Melodic House

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Росен Стоянов, подвизавам под никовете “Kalskiid” (Tech House) и “Rosen” (Progressive/Melodic House). Тази година се боря да издам поне 10 ЕП-та – 20 трака общо, и се надявам да надъхам много хора да започнат да продуцират, защото е мега яко. В по-голям мащаб – да подпиша с лейбъла “Anjunadeep”.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Преди около 10 години, попаднах на контролера Midi Fighter Pro, успях да навия нашите да ми го купят и от там започнах да разцъквам finger drumming в Live 8, като в последствие преминах към продуцирането и миксирането.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Кефи ме почти цялата електронна гама и, разбира се, mongolian throat singing.
Най-големите вдъхновители за мен в момента са: Kiasmos, Ben Böhmer, Marsh, Dosem, KiNK, Rüfüs Du Sol и Hans Zimmer.

За “Kalskiid”, инспирацията ми идва от: Chris Lake, Wade, Diplo, Green Velvet, Евгени “Gene Stone” Каменов a.k.a човека, който ме научи как да правя качествен микс още на production level и ми показа как да комуникирам с лейбълите.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Работя в една от най-бързо развиващите се софтуерни компании в България (СФ).

Кажи две думи за EP-то, които ни представяш?

Deep Toughts.

Какво ти предстои?

На 19 Март излиза новото ЕР на Kalskiid – Speakin’ Up във всички стрийминг платформи. А от ТУК може да направите своя Pre-order.

Също така в момента подготвяме ново Tech House EP, в колаборация с Иво “Busy” Николаев.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Sound Ninja положи фундамента в музикалното ми развитие, свърза ме с много важни за мен хора и ми показа голяма част от модерния музикален инструментариум.

Финални думи?

“Довърши си трака, мааaн! И повечко перкусийки да сложиш!” – Христо Рачев

______

Чуйте EP-то на Rosen – Deep Thoughts и не забравяхте да го последвате в Spotify, SoundcloudInstagram и Facebook, за да не изпускате новите му неща!

Вашият коментар