Понеделник с Марто

Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

_____

SoundCloud предлага нов subscription пакет за DJ-и

Познатата на почти всички от нас музикална платформа вече ще предлага и специален абонамент насочен към тези от нас, които се занимават с диджеинг. Новата subscription опция цели да замени обемните компютърни папки с .mp3 или .wav файлове като предлага офлайн достъп до целият музикален каталог на платформата. Песни от SoundCloud ще могат да бъдат зареждани директно чрез DJ софтуера, като Virtual DJ, Cross DJ, а в следващите месеци се очаква да бъде включен и софтуерът на Denon.

Обявената месечна цена за този SoundCloud абонаментен план е 20 долара на месец.

_____

Мисловно контролиране на синтезатор

Следващата новина за тази седмица звучи малко или много като извадена от научнофантастичен роман, а именно става дума за контролиране на аналогов синтезатор с помощта на четец за мозъчни вълни. Канадска изпълнителка с името Angie C записа части от предстоящия си албум използвайки легендарният синтезатор TONTO, като мисловно контролира неговите параметри. Този интересен музикален експеримент се е провел в Националният музикален център в Калгари, Канада, като посредством специален уред мислите на изпълнителката били уловени от компютър и след това били трансформирани в електрически импулси, които от своя страна променят различни параметри от аналоговия синтезатор.

 

_____

 

От тази седмица Sound Ninja Music Academy започва плейлист изграден от музиката на своите ученици

 

Тази седмица ще използвам блога, за да обявя нашия Spotify плейлист, в който ще добавяме песни на нашите настоящи и бивши курсисти 🥳. Идеята е да съберем на едно място творчеството на всички вас, sound нинджи, на едно място, където да бъде достъпно за свободно слушане.
За желаещите да се включат е нужно само да изпратят Spotify линк към тяхна песен на ymprl@soundninja.org

_____

Ето и музикалното ми предложение тази седмица.

Bandcamp EP: https://drdundiff.bandcamp.com/album/sgjazz

Вашият коментар