Meet: Vythess

Vythess или Цвети Вачева завърши курса по Музикално продуциране за начинаещи и ни представя първия си трак. Освен, че е прекрасен вокалист, Цвети се справя чудесно и с продукцията. Нямаме търпение да чуваме още от нея!

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Цветина Вачева a.k.a. Vythess и се боря за по-добрата музика.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Когато бях малка нашите ме записаха на уроци по пеене, от една страна защото решиха, че имам музикален слух, и от друга, понеже съм родена в един ден с Лили Иванова. В последствие музиката започна да става все по-голяма част от живота ми.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Като цяло не робувам на жанрове, за мен всеки жанр може да те развълнува достатъчно, стига музиката да е направена добре. Вдъхновява ме музиката, която е малко по-трудна за разбиране и при всяко ново слушане можеш да откриеш нещо ново. Харесвам артисти като Рей Чарлз, Tyler the creator, Ейми Уайнхаус и Раймщайн. Общо взето новатори, бунтари, които преобръщат представи и поставят изкуството си преди всичко. Опитвам се в собствената си музика да включвам възможно най-много стилове.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

За момента съм студентка по управление на креативен бизнес.

Кажи две думи за партчето, което ни представяш?

Както казах, Рей Чарлз е едно мое вдъхновение и това е моят по – съвременен поглед на едно негово парче. Бих се радвала, ако с този кавър събудя повече интерес у младите хора към творчеството на Рей.

Какво ти предстои?

Надявам се след като завърша университет да започна пряко да вземам участие в музикалния бранш, било то като артист, мениджър или може би и двете.

Какво е за теб Sound Ninja? 

За мен Саунд Нинджа е това, което ми даде вдъхновние да започна да създавам повече музика, и което ми показа , че в България има страхотна музикална общност и потенциал за развитие .

Финални думи?  D E F G E C D

Намерете трака „Believe To My Soul“ на Vythess във всички платформи 

Последвайте Цвети в Instagram.

Вашият коментар