Понеделник с Марто

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

 

Новият синтезатор на Behringer достъпен за предварителна поръчка

Новият MonoPoly синтезатор на Behringer, обявен преди цели шест месеца, най-накрая може да бъде предварително поръчан. Behringer MonoPoly е моделиран по подобие на Korg’s Mono/Poly и разполага с 4 осцилатора, с избор от 4 waveshape-а за всеки, като също така има 24db винтидж филтър, ADSR envelope и две LFO-та. Синтезаторът може да бъде използван в монофоничен, както и полифоничен режим, а също така разполага със специална функция за акорди, която позволява изсвирване на цял акорд при натискане на един клавиш на клавиатурата. Включен е също панел с ефекти и арпежиатор, като синтезаторът разполага с 37-клавишна клавиатура. Behringer MonoPoly може да бъде поръчан още сега на цена от 700 долара, като получаването се очаква да се случи в началото на 2021.

 

Bandcamp вече ще предлага опцията за онлайн концерти

Bandcamp вече ще предлага възможността на артистите да провеждат онлайн концерти директно чрез платформата. Bandcamp Live ще бъде напълно интегриран в платформата, като известия ще бъдат изпращани на слушателите винаги, когато нов онлайн концерт бива обявен от техните любими изпълнители. Допълнително ще бъде въведен и виртуален магазин случващ се паралелно на онлайн стрийма, където всеки артист ще може да продава merchandise както и дигитални копия на албуми и сингли. Също така публиката ще има на разположение и лайв чат секция, където допълнително ще бъдат обявявани и всички продажби от виртуалния магазин. Тази нова услуга на Bandcamp ще бъде на разположение безплатно за артистите до 31 март 2021г., като след това платформата ще започне да получава по 10% комисионна, като всеки изпълнител ще може сам да определя цената на достъп до онлайн концертите си.


Slate Digital обявява нов плъгин за Black Friday

С наближаването на черния петък на 27 ноември, започват да се появяват все повече нови оферти от девелопърите на плъгини (и не само). Fresh Air е нов, изцяло безплатен плъгин от Slate, който ще бъде достъпен за сваляне на Black Friday тази година, като обещанието, стоящо зад него е да донесе изключително чист high end в продукцията на ползващите го. В същото време обаче плъгинът има изключително опростен графичен интерфейс, само с два knob-а: Brilliance и Shine. Очаква се също в идните дни Slate Digital  да обявят още нови плъгини.

 

Тази седмица смятам да препоръчам албум, който слушам доста често напоследък, а именно No Time For Dreaming на Charles Bradley:

https://charlesbradley.bandcamp.com/album/no-time-for-dreaming

 

Вашият коментар