Топ 10 мобилни приложения за бийтмейкъри

Представяме ви топ 10 мобилни приложения за бийтмейкъри, с които можете да нахвърляте идеите си и да направите бърз ремикс.

Независимо дали искате да създадете следващия ear-worm mashup, използвайки две от любимите си песни, да запишете някаква бърза идея за бийт или да създадете цял трак в движение, ще откриете доста приложения, които ще ви свършат добра работа. Тук сме събрали някои от най-добрите от тях с лесни за използване функции за редактиране. Време е за джем!

1. Ampify – Launchpad (iOS)

  • Безплатен за iOS

Launchpad е лесно за използване приложение с висока производителност. Безплатната версия се предлага с 8 банки със звуци, но всяка седмица се добавят нови, които можете да закупите, включително песни на изпълнители от британския звукозаписен лейбъл Ninja Tune. Можете да правите loop-ове и звуци в стила на Ableton, да синхронизирате с други приложения и хардуер и да вкарвате DJ ефекти за забавни изпълнения на живо. Има и Pro версия, в която може да добавяте аудио чрез Dropbox, AudioShare, AudioCopy и Airdrop. Ако използвате версията за iPad, ще можете да го свържете с хардуерния контролер на Novation Launchpad.

2. Drum Pad Machine – Beat Maker

  • Безплатен за iOS & Android 

Това е едно от по-простите приложения в този обзор, но е супер фън, ако искате да се впуснете директно в джем с пълния му подбор на готови loop-ове и звуци. Той включва голямо разнообразие от музикални стилове и много пакети. Има също вградени инструменти и ефекти, прост секвенсър и възможност за бързо споделяне на вашите творби. Елементът на това приложение, който е особено интересен, е Beat School, който предоставя игри за подобряване на уменията ви да правите бийтове и усещането ви за ритъм. Основното приложение е безплатно, но можете да изберете Premium абонамент, който отключва всички банки със звуци, предоставя нови издания всяка седмица и премахва рекламите.

3. Pioneer DJ (AlphaTheta Corporation) – WeDJ

Ако вече имате професионален опит като DJ и предпочитате нещо познато, тогава с приложението WeDJ на Pioneer ще се почувствате като у дома си, тъй като има същите цветни изгледи на вълновата форма като водещите в индустрията декове на Pioneer и софтуера rekordbox. Получавате всички обичайни DJ функции плюс възможността да стриймвате тракове чрез Beatport LINK и SoundCloudGo+, 11 лесни за използване транзишън ефекти, полезни функции за упътване и изскачащи подсказки за начинаещите, както и набор от ефекти, лупър, семплер и други. Интересното е, че има и функция за синхронизиране на фрази, което може да ви спести време, когато се опитвате да смесите две парчета. Основното приложение е безплатно, но някои от допълнителните функции се купуват допълнително.

4. MixVibes – RemixLive

  • Безплатен за iOS & Android 

RemixLive е друго grid-based приложение за задействане на лупове с много допълнителни функции за бързо създаване на музика. Можете да джемите с барабани, синтезатори и китара, да програмирате с помощта на секвенсера и след това да подреждате звуци на трака, за да създадете песен. Други функции включват live DJ style FX, mic record, stem export и други. Това, което пправи RemixLive уникален, е начинът, по който можете безпроблемно да преминавате между версиите за мобилни устройства, таблети и mac. Основното приложение е безплатно и има много звуци и функционалност, но можете да добавите импорт/експорт за £5,99 и всички FX за £8,99, заедно с опцията за месечно абонамент за пълен достъп, което включва допълнителни звуци. .

5. Medly Labs Inc – Medly

  • Безплатен за iOS

Ако търсите нещо, което да е една идея над бейсик нивото на предложенията в тази статия, може би това ще е приложението за вас. Има прилики в начина, по който можете да зареждате пакети и звуци, но визията и функциите наподобяват повече DAW, заедно с възможността за запис и манипулация на аудио, автоматизиране на параметри като сила на звука, панорама, реверберация, транспониране и други. Безплатната версия предлага 17 инструмента и над 100 луупа, но можете да абонирате, за да отключите над 3000 инструмента, луупове, вокали и изключителни функции.

6. Sergio Barbosa – FingerBeat

  • Безплатен за iOS

FingerBeat е описан като джобен семплер „всичко в едно“, дръм машина и полеви рекордер. Той има супер интерфейс с бърз и иновативен работен процес. Заредете звуци върху подложките от големия избор в библиотеката или записвайте директно, след което наложете бийт и мелодии, които могат да бъдат редактирани на таймлайна. От тук можете да записвате на „лента“ и след това да плъзнете и пуснете обратно върху подложките, за да поддържате добрия флоу.

7. NI Traktor DJ 2

  • Безплатен за iOS & Mac/PC

Оригиналното приложение Traktor DJ беше доста революционно, когато излезе, тъй като съдържаше пълен набор от професионални DJ функции, заедно с уникалния начин, по който можете чрез докосвате да правите скречове, както и да замразявате песен и да изпълнявате, като задействате срезове. Traktor DJ 2 за съжаление няма поддръжка за iPhone, но вече предлага безплатни версии за iPad и Mac, както и за PC. Функцията Freeze си остава отличен начин за джемене на идеи, наред с полезни функции като бутони за синхронизиране, вграден рекордер за ефекти и миксове, препоръки за тракове, списъци „на изчакване“ и други. Има и интеграция на Soundcloud Go+, която ви дава достъп до милиони песни, въпреки че за това ще ви трябва SC акаунт.

8. Algoridim – djay Pro AI

  • Безплатен за iOS & Android 

Приложението, отличеното с награда за DJ приложение, използва невероятна нова AI технология, наречена Neural Mix. Това ви позволява да изолирате инструменти и акапели от песни в реално време. След това можете да смесвате, луупвате и добавяте ефекти към барабани, бас линии и мелодии поотделно, което отваря свят от възможности за ремиксиране. Това може да бъде страхотно приложение за използване в комбинация с някои от другите предложения в списъка. Този DJ софтуер работи на iPhone, iPad и Mac. Имате възможност да смесвате на 2 или 4 дека, да смесвате видео , да използвате вграден секвенсър и луупър, интегрирано стриймване, Automix и много други.

9. BandLab Technologies – BandLab

  • Безплатен за iOS & Android
  • Безплатен за Mac & PC

BandLab е едно от най-разпространените безплатни софтуерни приложения за запис на музика, с над 37 милиона потребители по целия свят. Можете да създавате песни с лесния за използване Looper или да се гмурнете в дълбокото, като използвате 16-Track Mix Editor, 330+ виртуални инструмента, ефекти с най-високо качество и новия Sampler. Има огромна библиотека от над 15 000 безплатни саунда, плюс вградено мастериране, функция Video Mix, неограничено cloud storage и други. Можете също да работите по проекти, като използвате настолното приложение или версиите на уеб браузъра. Това, което прави BandLab уникален, са елементите на социалните мрежи, които ви позволяват да си колаборирате с до 50 други изпълнители от цял ​​свят в един проект, след което да споделяте и популяризирате своите песни в рамките на приложението.

10. Apple – GarageBand

  • Безплатен за iOS & Mac

Може да е лесно да пренебрегнете Garageband, тъй като съществува от дълго време, но водещият iOS секвенсор на Apple има впечатляващ списък от иновативни функции за song writing, създаване на бийтове и ремиксиране. Той включва впечатляващата виртуална сесия на Drummer, висококачествен набор от китарни усилватели, педали и кабинети, Flex-time за фина настройка на времето на вашите записи и аудио и забавни начини да записвате с хардуерни инструменти, плюс голяма звукова библиотека, която наскоро беше актуализиран с лупове за професионални изпълнители. Можете също да архивирате своите песни в iCloud и след това да ги разработите допълнително, като използвате Garageband или Logic Pro на Mac.

Споделете с нас…

Опитвали ли сте някое от тези приложения?
Кое ви е любимото и кое приложение бихте добавили към този списък?

Вашият коментар