Meet: Бояна Желязкова

Бояна Желязкова е професионален музикант, завършил курса „Ableton Live с Иван Шопов“. Научете повече за нея и музиката ѝ.

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Бояна Зарева, а творческото ми име е Бояна Желязкова и съм професионален музикант. Свиря на цигулка, пея и пиша музика, завърших Национална Музикална Академия и работя с много и различни състави и музиканти като Георги Стрезов, Genesis Orchestra, Wet Pebbles.

Каузата, за която се боря е основно опазване на околната среда, като често работя с организации като WWF Bulgaria и Greenpeace

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Започнах да свиря на цигулка, когато бях на 7. Моят дядо беше диригент и предполагам някъде от там е дошла идеята за моето музикално развитие.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Още когато бях тийнейджър открих музиката на Лорина Маккенит. Влюбих се моментално в келтските звуци и етно музиката като цяло. В последствие прослушах много електронна музика, а по-късно започнах да свиря в рок банда, както и в други алтернативни музикални проекти, където всъщност се научих да импровизирам, да пея и да пиша музика.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Имам щастието да се занимавам изцяло с музика, като част от това е и преподаването на деца. През останалото време обичам много да ходя на планина.

Кажи две думи за парчето, които ни представяш?

„Feel the rush“ е песен, която написах преди повече от 10 години, но издадох едва преди година с видеоклип, в който участват актрисата Луиза Григорова-Макариев и актьорът Давид Крумов. Като цяло песента е една метафора на забързаното ежедневие, в което живеем. Време, в което никога нямаш време и често пропускаш кой всъщност си ти. Благодарна съм на екипа на „Fell from Neverland”, че създадохме заедно толкова сюрреалистично и красиво видео.
Песента ще бъде част от предстоящия ми албум.

Какво ти предстои?

Албум. 🙂

Какво е за теб Sound Ninja? 

Чудесно място за развитие и усъвършенстване на всеки един музикант.

Финални думи?

Вярвам, че всеки човек носи частица от цялата вселена в себе си, а изкуството е една отделна вселена. Нека го пазим, развиваме и опознаваме, за да можем да бъдем по-свързани с природата и себе си.

______

Чуйте песента на Бояна Желязкова „Feel the rush“ и вижте видеото към нея. Не забравяйте да я последвате в YouTube,  Instagram и Facebook, за да не изпуснете предстоящия ѝ албум!

 

 

1 Comment

Вашият коментар