Meet: Yasen

Ясен Неделчев- Yasen e млад певец, текстописец и продуцент от Варна. През септември завърши курса по Музикално продуциране за начинаещи и ни представя първия си трак.

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Ясен Валентинов Неделчев, на 24 години от град Варна – певец, текстописец, продуцент и от време на време танцьор и content creator.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Започнах още от много малък с танци и пеене в детската градина – усещах музиката като моето си нещо, това което трябва да правя и това което обичам най-много. С времето бях леко разочарован от няколко музикални и танцови учители и станах самоук. В гимназията вземах участие във вокални и танцови групи, но като цяло за мен беше хоби. Въпреки това през всичките години изучавах доста сериозно музиката, която обичам, артистите и индустрията като цяло. Впоследствие приех музката като кариерен път, по който искам да се развивам. Започнах с пеене и текстопис преди 1 година, като издадох първата си песен през май 2020-та и завърших продуцентски курс през септември.

Продуцирането ми отвори доста врати, които понякога ми е трудно да осъзная. Преди 1 година се занимавах с пеене, от време на време и писане само за себе си, а сега пиша и продуцирам за други хора. (Thank you, Sound Ninja!)

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Имам доста вдъхновения и любими изпълнители, но най-любимият ми е Ариана Гранде. Комбинацията между нейното виждане, артистичност и гения на главния продуцент, с когото работи, шведския поп магьосник – Макс Мартин, са оказали сигурно най-голямо влияние върху творчеството ми. Те комбинират всичките ми любими стилове в албуми и в отделни песни по супер готин и нестандартен начин, както никой друг- R&B и Lo-Fi елементи смесени с трап и оркестриални такива, чист вокал със супер много хармонии, ривърб и украси върху скелетен бийт с цигулки и трап дръмове… Затова те ми остават вечен фаворити и вдъхновение.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Учител съм. Преподавам в езиков център – Английски и Японски език.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

Full Moon e доста силно вдъхновен от Хелоуин и мистиката на сезона. Най-общо бих го описал като тъмен, мистичен и енергичен клубен трак, който въпреки вдъхновената си от празника и сезона натура е подходящ за слушане и през цялата година. Заедно с оригиналната песен съм пуснал и инструментала, и акапелата поотделно, за да може всеки да чуе и оцени отделните съставни елементи на песента – цялата песен, танцувалния бийт и мистиката на акапелата с ечащите в далечината вокали. Препоръчвам и трите, естествено.

Какво ти предстои?

Имам доста неща планирани за вбъдеще. В момента работя с продуцент и приятел върху ремикс на Full Moon. С едно друго приятелче пък открай време се каним да направим кавър на „Have yourself a merry little Christmas“, който скоро сигурно ще запишем за Коледните празници. За 2021 съм планирал доста неща и рилийсове, може би даже албум? Ще видим, когато съм най-сигурен, че съм планирал нещо и говоря самоуверено за графици и т.н, винаги ме изненадва нещо. Въпреки това знам, че имам доста цели пред себе си.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Едно невероятно преживяване и едни от най-готините 6 месеца от живота ми. Работа и обучение при невероятни професионалисти в бранша със супер добри педагогически подходи.

Финални думи?

Благодаря ви за всичко. От обучението и обърнатото внимание, до предоставената възможност, която имам в момента.

______

Намерете сингъла „Full Moon“ на Yasen във всички музикални платформи и го последвайте  в Instagram.

Вашият коментар