Meet: D-Mo

D-Mo е талантлив songwriter и producer, учил миксиране в Sound Ninja.

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Димо. Артистичния ми псевдоним е D-Mo (Ди Моу или Ди Ем Оу)… Боря се за знания, любов и разбирателство!

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

През далечната 2009 г за първи път инсталирах FL STUDIO и първите ми стъпки бяха много разочароващи. Един ден през 2011 г. гледах клипа на Timbaland – Give It To Me ft. Nelly Furtado, Justin Timberlake и си казах „Искам да разбера как тоя ги прави точно така тия неща!“. После се появиха клиповете от работата на Timbo в студио. След тях бях просто „Някой ден искам да съм като него!“. Това ме накара да задълбоча любопитството си и да започна да чета и разучавам! С времето изградих собствено студио, понаучих софтуера и музиката ми придоби по сериозно звучене.  Това ме отведе до 2017 г. когато бях открит от рапъра Бате Са.

На въпроса защо- музиката ми дава шанса да разбирам света по-философски, да съм по-зрял и по-балансиран.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Имам доста любими парчета, но не мога да посоча определен изпълнител. Може би Timbaland ме вдъхнови да започна да чета всякакви материали на тема музика. От българските изпълнители рапъра Бате Сашо определено ми повлия доста да се изградя като изпълнител и особено в лирически аспект. Иначе като стилове харесвам хип хоп, трап, амбиент, чилаут, хау и други. Някои от първите ми аматьорски бийтове са амбиент.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Извън музиката съм анализатор на данни за еBay.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

Песента, която искам да представя е „Изкуствена“. Това е първата ми професионално направена песен, в която има и вокал, музика, микс и мастеринг, освен това е и с официален видеоклип.

Какво ти предстои?

В момента работя по 4 проекта, като 3 от които са фиичъринги и се надявам да ги реализирам скоро. Предстои ми и заснемане на видеоклип към готова песен.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Саунд Нинджа за мен засега е най-добрата школа за музиканти в България. Тук получих както базови, така и задълбочени познания в миксинга. Саунд нинджа ми предостави шанса да се докосна до най-големите професионалисти в България, от които да получа адекватни и точни съвети, с които да подобря качеството на продукцията си.

Финални думи?

Радвам се, че срещнах страхотни хора в Саунд Нинджа и пожелавам на всички здраве и безброй успехи!

______

Чуйте сингъла „Изкуствена“ и вижте ноговия клип отдолу и последвайте D-Mo в Soundcloud, Facebook, както и в YouTube, за да не изпускате новите му неща!

Вашият коментар