Meet: Robbie Nikolov

Роби Николов е талантлив songwriter, vloger и producer, учил музикално продуциране в Sound Ninja.

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Роби. Правя видеа и музика, които качвам в моя youtube канал. В него документирам развитието си като музикант. Боря се да достигам до позитивни, талантливи и целеустремени хора, с които да общуваме на теми като бийтове, миксинг, мастеринг и авторска музика.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Нашите ме записаха на уроци по китара още в 3-ти клас. Класическите произведения не ме привличаха особено обаче и след няколко години свирене загубих интерес. В тийнейджърските години рядко хващах китарата, за да изсвиря някоя друга таблатура от интернет. Страстта ми към музиката се възроди отново, когато влязох в университет. Купих си нова китара, записах се на вокален педагог и няколко години по-късно вече можех свободно да пея и свиря едновременно. След като ми омръзна да пея акустични кавъри, започнах да се замислям за мисълта да правя авторски песни. Попаднах на Sound Ninja преди около 3-4г. и тогава открих истинската си страст – да измислям авторски песни, да смесвам звуци и да ги правя да звучат завършено.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Напоследък слушам доста pop, r&b и hip-hop. Със сигурност влияние върху музиката ми, и най-вече на вокалите, са оказали българските поп песни от началото на две хилядната година, когато израствах и слушах много D2, Сленг, Графа, Руши и др. В последните години слушам повече хип-хоп и r&b, като напоследък се зарибявам и по афро, регетон и поп звученета. За любими чуждестранни артисти бих сложил имена като Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Drake, Mac Miller, Kendrick Lamar, Aaron May, 6LACK, B Young и много други.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

В момента работя като Маркетинг Специалист, в мултинационална компания за произвеждане на компютърни аксесоари.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

Написах парчето по време на карантината. Точно в същото време Бате Пешо беше организирал конкурс за песен, която той да обработи и запише в неговото студио. За мое щастие успях да спечеля конкурса, да запиша песента при него, да се запознаем и да почерпя малко от огромния му опит. Доста яко преживяване! А и песента прозвуча по най-добрия възможен начин 😊

Какво ти предстои?

Съвсем скоро ще пусна нов сингъл, с брутален клип, в който инвестирахме доста време и усилия. В момента също работя по EP с r&b/pop насоченост, което ще излезе в началото на следващата календарна година и ще съдържа 5-те най-яки песни, които избрах измежду двайсетина направени тази година.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Свързвам Sound Ninja само с яки моменти и преживявания. Това е мястото където се научих да материализирам музикалните си идеи. Това е музикалното общество, което в България липсваше до сега, и съм супер щастлив, че съм част от него. Срещнах доста нови приятели тук, а и съм сигурен, че ще среща още много такива.

Финални думи?

Благодаря на екипа на Sound Ninja за поканата!

За всеки, който чете това и се чуди дали е за него – направи го, няма да съжаляваш!

______

Чуйте сингъла „СВИЖДАНЕ “ и вижте ноговия клип отдолу и последвайте Robbie Nikolov в Instagram, както и в YouTube, за да не изпускате новите му неща!

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=stdkG1LrFL4′]

Вашият коментар