Meet: SLLAV

Предстои ми издание за български лейбъл, заедно с мойте приятели и колеги от Stamina.

Борислав Ангелов или SLLAV е един от хората, с които имахме удоволствието да се запознаем по време на SoundWise: Audio training program, организирано от Koncerti.bg.

SoundWise е проект, финансиран от НФК, в рамките на който помогнахме на 16 талантливи продуцента да създадат или подобрят техни творби с помощта на опитни преподаватели.

Представи се: как се казваш и с какво се занимаваш?

Здравейте, казвам се Борислав, с псевдоним SLLAV. Програмист съм по образование, а сериозното ми хоби е електронната музика.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Като слушател още от детска възраст, но първият момент, в който изпитах желание да se занимавам с музика по някакъв начин беше след като гледах филмът Scratch. Това се случи лятото на 2013 година, няколко месеца преди да бъда втори курс студент в Бирмингам, Англия. Филмът разказва историята на скречинга и бийт жонглирането, а след като го гледах почти веднага си взех грамофони, което може би отгаваря и на въпроса защо започнах да се занимавам с музика.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху музиката ти?

Любимите ми стилове определено са електронната музика и по-конкретно техно, а в ранните си години бях доста повлиян от рок музиката. Вкъщи постоянно се слушаха банди като Led Zeppelin, Deep Purple, Rolling Stones и много други.

Реално до 17-18 годишна възраст почти не бях слушал електронно, но това драстично се промени, когато заминнах за Англия. Там имах възможност да се запозная с най-различни разновидности на техно музиката. Суровото, но в същото време фънки звучене промени предствите ми за това какво представлява този жанр и как той може да повлия на човек. Между любимите ми изпълнители са имена като Underground Resistance, The Belleville Three, Surgeon, Regis, Joe Farr, Glenn Wilson, Henrick Larson, A.Paul и още много други.

Как разбра за Sound Wise: audio training program и как реши да кандидатстваш?

До колкото си спомням, видях събитето в социалните мрежи, докато пътувах на някъде и реших да кандидатсвам.

С какво ти беше полезно обучението в Sound Ninja? С какви проблеми сблъскваше преди да дойдеш в академията нас и как участието в курса ти помогна да ги преоодолееш?

Може би едно от най-важните неща за мен беше да си докажа за пореден път, че систематичността не е ограничение на креативността, а точно обратното. Искам да кажа, че ако човек е организиран и следва логически подход в правенето на музика, ще му е много по-лесно да завършва идеи.

Сега отлично разбирам, че на мен ми липсваше система извън процеса на креативност, която да ми позволи да бъда креативен. Също така научих много неща от техническа гледна точка, особено когато става дума за смесване (mixing).
 

Разкажи ни за произведението, което представяш и вдъхновението зад него?

Тракът се казва Perception, като идеята дойде от това да се опитам да семплирам disco/funk музика и да направя техно. Записах част от Thompson Twins – Hold Me Now и това бяха основите. Това което последва е системата,  за която говорех преди, което осъзнах доста време след започването на парчето.

Какво ти предстои?

Предстои ми издание за български лейбъл, заедно с мойте приятели и колеги от Stamina. Също така работя върху издание за Diffuse Reality (ES), но може би най-важното е, че с момчетата плануваме да издваме наша и друга музика чрез собствен лейбъл много скоро. Не на последно място, навлизаме в есенния и зимен клуб сезон, когато е и 5 годишнината на организацията, а и много други интерсни събития.

Кое парче ще чуем?

Последвайте SLLAV в музикалните платформи и социални мрежи: Bandcamp / SoundCloud / Instagram /Facebook / Resident Advisor

Вашият коментар